Ciddi istehsalçıdan yüksək keyfiyyətli LCD televizor, istismar qaydalarına və lazımi qayğıya riayət etməklə sizə çox uzun müddət xidmət edəcəkdir. Təbii ki, istehsal zamanı nikah bağlanıbsa və ya keyfiyyətsiz hissələrdən istifadə olunubsa, heç bir texniki qulluq televizorun “həyatını” əhəmiyyətli dərəcədə uzatmayacaq. LED televizorun alınmasının dəyəri xeyli miqdarda olacaq, əgər siz uzun müddət alışdan zövq almaq niyyətindəsinizsə, televizorun uzun müddət işləməsini təmin etmək üçün sadə təlimatlara əməl edin.Əsas tövsiyələr:Arxa işığı tənzimləyin. Müasir televizor modellərinin əksəriyyətində vahid işıqlandırmanı təmin etmək üçün ekranın perimetri ətrafında yerləşdirilən LED elementləri (işıq yayan diodlar) istifadə olunur. Bu işıq mənbələri istənilən baxış bucağından təsvirin istədiyiniz parlaqlığına nail olmağa imkan verir. "Defolt" parlaqlıq parametri adətən maksimuma təyin edilir, bu da lampanın vaxtından əvvəl aşınmasına və televizorun elektron "doldurulmasına" zərərli olan artıq istilik enerjisinin sərbəst buraxılmasına səbəb olur. LED-ləri tutmaq üçün parametrləri təyin edin.Şəklin parlaqlığını və kontrastını tənzimləyin. Bu parametrlərin dəyərinin dəyişdirilməsi cihazın enerji istehlakına heç bir şəkildə təsir etməyəcək, ancaq televizor ekranının daha uzun müddət işləməsinə kömək edəcəkdir. Rahat baxmaq üçün lazım olan şəkil parametrlərini seçin. Ekranın səthini birbaşa günəş işığına məruz qoymayın. Ultrabənövşəyi radiasiyaya məruz qaldıqda ekranın kristal quruluşu məhv olur və intensiv günəş işığı televiziya qəbuledicisini daha da qızdırır. Otaq istiliyinə nəzarət edin. Yuxarıda qeyd edildiyi kimi, həddindən artıq istiləşmə elektron avadanlıqların nasazlığına səbəb olan əsas amildir. Avadanlıqların işləməsi üçün optimal temperatur 20 - 22 ° C aralığındadır, vacib şərt də tam ventilyasiyadır. Tozu təmizləyin. Havalandırma deliklərini mütəmadi olaraq təmizləyin, onları hava axını ilə üfürün və ya məişət tozsoranı ilə kirləri təmizləyin. Ekranı təmizləmək üçün yumşaq, quru, statik olmayan parça istifadə edin.