Sahibləri yeməklərin qızdırılması və əridilməsi qaydalarına əməl etməsələr, Kiyev mikrodalğalı sobaların təmiri qaçılmaz ola bilər. Belə bir vəziyyətdə korlanmış məhsullar ən pis seçim deyil. Əlil mətbəx texnikası, içərisində ciddi nasazlıqların olması həll edilməli olan bir problemdir və xərclər gözlənilmədən yüksək ola bilər.Mikrodalğalı soba ilə ehtiyatlı davranmaq onun ömrünü uzadacaq və sizi lazımsız bəlalardan xilas edəcək. Yeməyin düzgün əriməsi və qızdırılması nidalara səbəb olmayacaq: "Mikrodalğalı soba qızmır, təmir təcilidir!". Mütəxəssislərin tövsiyələrinə məhəl qoymayan digər avadanlıq sahibləri çaxnaşma içində usta axtarırlarsa, mikrodalğalı sobadan istifadə etməkdən zövq alacaqsınız. Tövsiyələrimizə çox diqqət yetirin Böyük miqdarda yemək bir neçə dəfə qarışdırılmalıdır. Hazır uşaq qidalarından metal qapaqları çıxardığınızdan əmin olun. Maye 4-dən çox olmayan eyni qabda qızdırıla bilər. Bunu fırlanan paletdə etmək daha yaxşıdır. Mikrodalğalı sobanızın təmirə ehtiyac duymasını istəmirsinizsə, bu qaydalara əməl edin. Beləliklə, avadanlıq toxunulmaz qalacaq və yeməklər dadlı çıxacaq. Defrost Qaydaları Tərəvəzləri bir qaba qoyun, 1 xörək qaşığı su əlavə edin və çörəkçilik folqa və ya tərs boşqab ilə örtün. 10% defrost etmək lazımdır. Buz qabığı əridikdən sonra tərəvəzləri daha tez-tez qarışdırın ki, bərabər ərisinlər. Sonda onu 100% qoyub söndürə bilərsiniz. Unutmayın ki, bişdikdən sonra ədviyyat və duz əlavə edilməlidir. Meyvələri dərin bir qaba qoyun və tərəvəzlərlə eyni şəkildə örtün. Onları 25% defrost etmək lazımdır. Ən sonunda onları mikrodalğalı sobadan çıxarın və otaq temperaturunda 3-4 dəqiqə əriməyə buraxın. Əti nazik parçalara (iki santimetrdən çox olmayan) dondurmaq daha yaxşıdır ki, daha sürətli ərisin. Bundan əlavə, böyük hissələr qeyri-bərabər əriyir. Çöldə buz əridilib, içi isə deyil. Dərin bir qabda örtülmüş ət 25-30% əridilir, lakin tam deyil. Mikrodalğalı sobadan sonra çıxarılır və otaq temperaturunda 30-45 dəqiqə buraxılır.Bir quşun əriməsi prosesində incəliklər var. Ən həssas yerləri (qanadlar, ayaqlar) folqa ilə örtürük. Defrosting üçün tələb olunan vaxtın yarısı keçdikdə, quşu mikrodalğalı sobadan çıxarın, folqa çıxarın və otaq temperaturunda buraxın. Balıq 25% əridilməlidir. Prosesin sonunda mikrodalğalı sobadan çıxarılır, salfetlə qurudulur, ədviyyatlarla ətirlənir və reseptə uyğun olaraq 100% bişirilir. İstiləşmə qaydaları Süfrəyə yemək təqdim edəcəyiniz bir qabda körpə yeməyi və ya hazır yeməyi qızdırmalısınız. Yenidən qızdırılan yeməyi folqa, qapaq, tərs boşqab və ya düz perqament kağızı ilə örtməyinizə əmin olun. Yemək qurumasın deyə maye olmalıdır. Qaynadılmış ət bir neçə qaşıq bulyon ilə tökülür. Qızardılmış və qızardılmış ət sousda olmalıdır. Düyü və əriştə bir az su və ya limon suyu ilə səpin. Güveçlər bitki yağı ilə yağlanır və qızdırılan zaman bir dəfə çevrilir.