Soyuducularda həddindən artıq su içərisində olan qidalara zərərli təsir göstərir. Belə vəziyyətlərdə kif əmələ gəlməsi və mikroorqanizmlərin çoxalması üçün əlverişli şərtlərdən daha çoxu var. Beləliklə, kondensatın qurğunun ortasındakı normal proseslərin nəticəsi olduğunu və artıq nasazlıq hesab edildikdə ayırd etmək qabiliyyəti belə əhəmiyyətli əhəmiyyət kəsb edir.Həddindən artıq kondensasiyanın mümkün səbəbləri: drenaj kanalı tıxanmışdır, yığılmış su heç bir şəkildə çıxarılmır; soyuducu uzun müddət ərzində əridilməyib; içərisində maye olan açıq qablar; və ya isti qazanlar, yüksək temperaturlu digər güveçlər var; möhür köhnəlmişdir ki, bu da içəridə temperaturun artmasında müəyyənedici amil oldu.Texnikanı mütəmadi olaraq defrost edə bilərsiniz, ancaq bu, başa düşdüyünüz kimi, baş vermə səbəbini aradan qaldırmayacaq yalnız simptomatik bir "müalicə" dir. Qapının soyuducunun möhürünə tamamilə bitişik olub olmadığını yoxlamaq lazımdır: ola bilər ki, kamera təzyiqsizləşdirilib və içəridə su yığılmağa başlayıb. Sonra, bütün ailənin cihazın istismarı qaydalarına riayət etməsinə və heç kimin içəriyə isti yeməklər qoymamasına və üstəlik, onları örtməməsinə əmin olmalısınız.Nəhayət, drenaj sisteminin yaxşı işlədiyinə, tavalarda və ya aşağı rəflərdə suyun yığılması olub olmadığına diqqət yetirin. Drenajın tıxanması şərtilə, bir gün əvvəl hövzəni dibinin altına qoyaraq diqqətlə isti su ilə "tökmək" lazımdır. Böyük maneələr (məsələn, yemək parçaları) əl ilə çıxarıla bilər, kiçik olanlar özləri tərəfindən su ilə yuyulur. Əgər ümumi müayinə zamanı bir problem tapmadınızsa, bu, səbəbin daha dərində gizləndiyini bildirir və sizə peşəkar kömək istəməyi məsləhət görürük.